Jump to content

Jeffersonc

Members
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jeffersonc

  1. Its a GM sensor but stock location. The actual sensor tip does protrude into the manifold air path. I read about the IAT trim table in another post from awhile back. If i select this ON, would i start with zero'ing out the entire table and try adding some values in the 0% TPS / higher IAT areas first?
  2. I always like to set the Analog input error high/low at 0.05V - 4.95V. Might need to set up a calc table to get it reading accurately. Keep in mind, if setup in a calc table, your A&B voltage should be as stated from your WB02 manufacture specs. Sometimes they won't be 0.05-4.95.
  3. Higher values = more boost. Usually have values in around 90 for quick spool.
  4. Just use the existing factory boost solenoid wires.
  5. I tried out a few sensors yesterday, funny that they all were very stable when in "set base timing" mode and revving the engine up displayed little to no timing drift but after some logs dwell and ROC were jumping around. I found one sensor that was the most stable out of all 3 tested. Question, with that cam cam trigger kit which I am seriously considering, being that the mount plate isn't adjustable like a standard CAS, when in "set base timing" mode I'll want to change that pre-set 10 degree value to whatever read out I'm getting from my timing light on the damper? Usually I would just adjust the CAS until I get my 10 degree reading.
  6. When data logging, what would be the best way to observe and test can angle sensors for scatter/spark drift? Specifically the CAS on the RB series engines. I have been collecting some sensors and would like to test them on my test vehicle so I can use on some of my other higher performance builds. Would I want to watch the ROC?
  7. R32 GTR RB26, I am using only the AAC Valve located on the vacuum chamber under the intake manifold. It has a quick adjustment screw and 2 terminal steper motor. Is the base map file with the stepper motor type as unipolar (6 terminal) the correct selection? It's difficult to access and remove the motor to watch the valve movement so I thought I would ask first.
  8. Thank you. That was my next question, what ground would be sufficient? I see Pin 50 is "Ground" or signal ground is expansion 1.
  9. Can I connect an AEM wideband to a plug&play G4+without using the expansion loom? I see AN Volt 4 & 5 are AFM signals (front/rear). Will one of these work?
  10. Fixed. Went a little higher on my RPM lockout value and it fixed my problem. Sorry for the thread.
  11. Sometimes the rpm will be above target until I either jab the throttle a little or wait long enough for it to activate. It seems to change all depending on how I decelerate. I adjusted the idle ignition control MAP lockout value a few times but didn't seem to help. dec15.llg
  12. True. I worded it incorrectly.
  13. Reviewing data and I am noticing minor lean spikes between WOT shifts. It's probably not something to worry about very much but I would like to see if I can make it a little better. What area would I make adjustments to first? Wake up load correction table?
  14. In the Motorsport Anti Lag setup I believe. Lots of fuel and retarded ignition timing.
  15. I am going to say it has something to do with the fuel table values differing so much in that one area. Someone correct me though, I am still learning. You can see the INJ PW jumping around because of this.
  16. I changed stage 2 ON from 30 to 50kpa and logged the run. Still doesn't show stage 1 to be active. I didn't get to adjust WG duty as the day ran short due to a flat tire.
  17. Following this. I having a similar issue where it goes rich for a moment after stabbing the throttle. I found adjusting the accel hold to 2 INJ events helped my engine setup. Try some adjustments on the accel sense and decay? I'm going to try adjustments in the clamp table this week, starting with lower rpm first so I don't possibly run into a lean spike during full throttle gear shifts.
  18. Okay, now it makes sense. I'm not sure how my tuner went about doing it. What area of the table should I address some attention?
  19. Here is a longer pull that I logged a few days ago. Okay, if I understand correctly then perhaps try a stage 2 setting of 15kpa to start?
  20. I am looking into fine tuning the boost control. I am reading the help files to get a better understanding on how closed loop control and PDI works. Have a look at my log and give me an idea what area I could look into for adjustments. I can see that my boost integral (%DC) goes into (-). Whats happening exactly?
  21. Rb25. I have selected the correct sensor calibration but it reads roughly roughly 15 degrees different from my aftermarket Defi gauge. I have my Defi sensor located in the block between cylinder 5&6. My factory sensor is located in the intake manifold right at the water neck outlet. What would be the best sensor location for this type of engine? (RBs are known to run warmer at the rear). If the block sensor reading is best, how would I go about setting up a table to suit?
×
×
  • Create New...