Jump to content

armog

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

About armog

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. On first turn of the key a long crank is required to start but if ignition is cycled once more its an immediate start. Upon startup the iacv seems to take a second or two to engage and start correcting idle. Is there anyway to speed it up? No issues during driving or any other times of operation. Pnp g4+ for r33 with stock wiring.
  2. armog

    R33 GTST TPS DROPPING

    So I measured the tolerances of the oem TB and compared it to the aftermarket one and decided to make a shim to take up the play and used a 0.35mm shim(made from a feeler gauge). The issue is no longer present and the throttle is a lot more responsive. Thank you for the help and the support, very appreciative of the direction to fixing this issue.
  3. armog

    R33 GTST TPS DROPPING

    I assume your referring to a sloppy fit between the shaft that the TPS is actuated by and the TPS yes? The TPS is a new oem RB25 series 1. I see what you mean, the tps is not spring loaded. By a dollop you mean to put some silicone gasket maker on the shaft to make up the slack correct? Upon removal the supplied adapter indeed has a horrendous amount of slop. Over 10 thousandths indicated by the dial gauge.
  4. armog

    R33 GTST TPS DROPPING

    So i replaced the TB andd TPS and issue still persists, further testing shows that the throttle body itself may be the issue. the throttle body never seems to return tps voltage and position back to the same position, and about 5 percent movement is required to register on the tps. TB is appearance wise a generic 90mm TB and another friend of mine with the same type of TB also on link has the same issue with his 1jz car. now the question is wether to go oem with a q45 TB or something else.
  5. armog

    R33 GTST TPS DROPPING

    It does not happen under hard load, only under very light load when taking off from a stop or a light. I was able to use the factory cable by routing it differently. I can try an s14 cable as its longer and use the other location on the throttle body and see what happens as well as a new tps. I also noticed the throttle cable is different between my friends r34gtt (longer).
  6. armog

    R33 GTST TPS DROPPING

    When I look at the wideband it does go lean yes, the throttle cable is the factory cable, I had to remove the pedal stop or the throttle body wouldn't open all the way, pretty sure I'm using MAP as load. Whats weird is it doesn't do it 70% of the time.
  7. armog

    R33 GTST TPS DROPPING

    I'm running an aftermarket manifold thats drive by cable still. The map pressure drop i want to say is attributed to the loss of throttle input and the engine shutting off maybe? The extra connector i assume is for an automatic.
  8. armog

    R33 GTST TPS DROPPING

    AN 3 and 5V OUT.llg
  9. armog

    R33 GTST TPS DROPPING

    Link PNP in stock harness. Series 1 RB25 5 speed Issue is that at around 3200rpm the TPS % drops to 0% causing a cut of throttle until more or less throttle is applied. Occurs intermittently but always in 1st gear, taking off from a stop. TPS analog values show 0.47 closed and 3.70 open, I have recalibrate the tps multiple times but issue persists. I have checked and the tps rises and lowers with throttle smoothly in voltage and position. I have attached the .pcl and log. Issue can be seen at 21:17 in the log. tps logs.pclr tps logs.llg
×
×
  • Create New...