Jump to content

simon gottlieb

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

    Never

Everything posted by simon gottlieb

  1. Thanks for the tips guys.  I have adjusted both items that you guys have suggested and ill see how that pans out. It isn't to cold here at the moment so I might have to wait a while. I am unsure of why that ignition advance was used as my tuner had used those values. Ill keep this thread updated with how I go  Simon
  2. Hey guys I am having a few problems with E85 cold start. I understand it does not atomise well when it is cold but I have added a lot of fuel and nothing seems to help? I have changed the percentage to initial crank, I have change the injector timing to 330 at 0 rpm vs % of ethanol, I have increased crank enrichment, injector prime time, post start enrichment to no avail. Also just after the car has started when it is cold it is un-drivable until the car warms up a little bit. Light acceleration just makes it lurch and buck. I have just adjusted cold acceleration enrichment and just have to see how that goes. What other tables could I look at to adjust this? I have included two tunes on which has been altered for these issues. If anybody has any time to have a look at the two maps and maybe tell me where I might be going wrong I would be very grateful.  Thank you  Simon fuel-altered.pcl vf42-e85-tune.pcl
  3. Hey guys I had a thought that I wanted to bounce off you If I set up a secondary fuel table ethanol % vs Rpm make it an overlay table. Change aux output - fuel injector drive 7 and select starter solenoid Then change the fuel table 2 activation to starter solenoid would this work? So that the table only gets activated as the starter is starting? Any help would be great thanks guys.
  4. Thanks for the reply. I'll give it a go and see how it pans out. And if anyone else has any other ideas let me know.
  5. Hi guys Just wanted to see what people have done in regards to running a full flex fuel setup and cold starting on E85? I want to find a way to alter the enrichment but also have it fine when starting on 98. Thanks guys SImon
  6. Have you purchased the xs connector? If so the diagram is in the startup instructions of the ecu
  7. Brilliant! I was wondering the same thing. Works a treat
  8. Could you also just change the axis in the active boost table of ethanol vs rpm? So on the x axis have ethanol from 0- 85 and on y have rpm? Would this work instead of having to setup virtual axis' and such?
  9. Any updates come from this? It would be great to be able to view ethanol content on the go
  10. Thought I might put this up for people who might be interested. As of late it has been near impossible to get flex fuel sensors as they are out of stock. Flex fuel sensor GM part number 13577429 (Continental) works well with the G4 using no external pull up. Using the internal pull up works great.
  11. Hey Simon You are a champion!! Thank you I have got the fan issue sorted and I have by passed the narrowband and connected my wideband directly and ive got no more error codes or cel flash. Thanks again Simon
  12. Hey Scott I have added the map that I am running. I also tried connecting my wideband to simulate a narrowband to the narrowband input on the ecu with the standard on disconnected so it was getting signal but still I get fault codes. Thanks again. Simon
  13. Hey guys ive got a bit of a strange problem. Problem 1 When ever I have my car on ign the a/c fan (drivers side) is constantly on. I have checked all triggers and cant seem to figure it out. Problem 2 Is that I keep getting this fault code and it is a standard oxy sensor?? I have tried to change the error low value but it doesnt change. Also this keeps my CE light on ECU Fault Code 20: An Volt 4 below Error Low value Thanks for any help Simon
  14. Thanks for the response Scott Simon
  15. simon gottlieb

    Map conversion

    Hey all I currently am running a Link G1 in my forester and it all has been tuned and running quite well. I have just purchased a plug in link G4 and I was wondering if I could import the link G1 map onto the link G4 to get it running better than the base map? I am going to get the link G4 tuned properly and with a flex fuel setup but at the moment I just wanted to get it running I have tried to import the link G1 file into the G4 PClink but i keep getting errors. Thanks guys Simon
  16. Hi Simon My MAP bounces around a lot on idle when warming up then still hunts a little when warm. Injectors are standard and the master fuel has been set to 80. I dont know if this has anything to do with it but as I lift off the throttle my afr's shoot to 10.00 full rich and only start to rise slowly once I have come to a complete stop. Thanks for your help so far Simon
  17. simon gottlieb

    Rich Idle

    Hi guys im running a possum link in my my99 forester and I am seeing a rich idle. Im seeing between 11 - 12.3 afr on my wideband. I have tried reducing fuel around the idle area but I find if I alter it to much the car hunts. I have to set my Clamp level to 47 to get my car to idle well otherwise on warm up it tend to stutter and hunt violently. Other than this I can get all my afrs in the areas I want but its just idle that it seems rich. Any advise on this. Happy to send my map if that could be of any help. Thanks alot Simon
  18. As soon as I wrote this then checked the car I had answered my own question. Thanks for the response though Simon. Cheers Simon
  19. Hi guys, ive been reading the manual on the v5-v6 possum link and have read about the TPS I have checked my values against the ones in the manual and they differ alot For TPS low I have 255 and for TPS high I have 61 I thought these values were supposed to be TPS low 10-20 depending and TPS high to be 100 I changed this to 20 and 100 but then when I have my engine running and my laptop connected in my runtime value screen it shows my throttle open? and also will increase my throttle position to about 40 on the runtime screen If i change the values back to low 255 and high 61 it show throttle closed and the TPS will lower its value to 10 again Wondering what is going on here or do I just have to wrong understanding? Thanks Simon
×
×
  • Create New...