Jump to content

sama

Members
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

  1. sama

    WRX104 -- e-Throttle target

    Hello all, I made a discovery today and just want to clear up what is going on, I did throttle setup and calibration and at first it made a setpoint at 15.1, started the engine and it revved to 3,000 rpm. Shut it down and calibrated again and it shown a 14.2, tried again almost the same high idle rev. So I checked the e-throttle target table and lowered it to 4.0 the first three rows and it behaved better around 1100rpm or so. So my question is this normal as it's a pnp system thought it could behave differently. Thanks for the input!
  2. sama

    WRX104 -- AEM IAT

    I did Brad but there is no easy table I would have needed to make one from scratch :-D Thanks Adam as always spot on!
  3. sama

    WRX104 -- AEM IAT

    Hello everybody, just bought a WR104 for a 2004 STI 2.5 which had cobb accesport with SD flash, so i am re-using the MAP sensor (which is already working perfectly) and the AEM 30-2010 IAT wired to the MAF connector, I need some help filling up CAL TABLE (not sure if I use CAL1 or 2) and the correct information as I can't find it anywhere, help will be greatly appreciated. Sama
  4. sama

    G4+ Storm Strain gearknob setup

    Adam, I have sent a couple of emails without luck, can you please check your spam box? Sama
  5. sama

    G4+ Storm Strain gearknob setup

    Hello everybody, finished installing a Quaife sequential box on the project Celica GT3 I take care off and installed a Holinger Shift cut gearknob HGK-S which has an analog and digital output and I used the analog to connect to an analog input on the Storm, I programmed it and the first issue it throws out a over voltage and under voltage error, I tried playing with the values and the error continues, so I simply didn't care about it. Then I turned on the options on the setup everything is clear for the top part, gear lever force I placed 100 on the gradient to be able to see the force increase on live view (N) and tried to setup with upshift force at a value of 50 after seeing the max value around 180, this is a NDBW throttle so we are just interested on the cut to be on the upshit the other setting we placed at the max -500 so it cannot be reached driver will do the blip and it didn't work we tried it and never made the cut I think the issue is on the tables, anybody could help me out. thanks!
  6. sama

    internal barometric sensor

    thank you both!
  7. sama

    internal barometric sensor

    Hello guys, I wanted to know how accurate the internal barometric sensor on the Storm is and if it comes enabled from factory or you need to enable it, I ask because the racetrack where the car is raced changes climate, weather and barometric pressure fluctuates around the day so on previous ECU (AFC) I had to do a bit of minor changes each test, qualy and race day, the storm is installed on a Starlet 4EFTE engine with a 3.5 bar AEM Map sensor. thanks everybody
  8. sama

    Help with can setup

    works perfectly, almost matches AIM GPS wheel speed misses by 2 km/h, now ready to play with traction control
  9. sama

    Help with can setup

    Scott I used this ones that Bosch provided.
  10. sama

    Help with can setup

    Thanks Scott, would this provide a value in kmh? on my G4+ I have just seen CAN2 on the can module window so I assume there should be no issue. I had received this info prior to the one I shared before: The ECU needs to be able to receive information on CAN, and it needs to be programmable to where you can enter the following: ID: 0x560h or 1376 Length:16 bit Offset: 0 Factor: 0.015625 m/s per bit Range: 0..100m/s Unsigned, Intel / LSB / little endian alignment Your ABS unit is 500kbps CAN rate. Your ECU will need to be configured to match this bus speed. So that should fill everything up correctly
  11. sama

    Help with can setup

    Hi everybody, sorry I didn't provide serial number but I don't have the number near, I will edit such information tomorrow. i have just installed a G4+ on a Toyota Celica built for circuit racing and the car has the Bosch Motorsports ABS system which has the ability to share some information via CAN, I need to setup the 4 wheel speed to be able to start playing with the both the boost by speed and at the same time with traction control, I got some help with the people over at Bosch and got this information, I will be trying to set it up tomorrow, but they ask me something that I don't have a clue as this is my first time setting up a Link ecu. This is what I got: Stream 1 -> single frame only: "add parameters" for a total of four parameters: Parameter = LF Wheel Speed Start position = 0 Width = 16 Byte order = LS First Type = Unsigned Multiplier = 45 Divider = 8 Offset = 0 Parameter = RF Wheel Speed Start position = 16 width/byte/type/multiplier/divider/offset = same as above Parameter = LR Wheel Speed Start position = 32 width/byte/type/multiplier/divider/offset = same as above Parameter = RR Wheel Speed Start position = 48 width/byte/type/multiplier/divider/offset = same as above If you have a problem with the units translating incorrectly, it's most likely because of the multiplier and divider. I don't know what the Link ECU uses for units - m/s, km/h, km/min, etc... You might have to check with Link for the unit translation. Thanks all for your help! Sama
×