Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'idle'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Link
    • G4+
    • G4
  • Vi-PEC
    • Vi-PEC i Series
    • ViPEC V Series
    • ViPEC Power Sport
  • General Topics
    • Guest
    • WishList
    • Engine Tuning
    • Customers Vehicles
  • Historic Products
    • Link G2 G3
    • Link G1

Calendars

There are no results to display.

Blogs

  • Bryan
  • 카지노 사이트, 카지노 추천«TSG79.COM

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 7 results

  1. hi, just recently purchased, g4 link plugin for my evo4 , everything else running well, just the part during the AC kicked in , and disengage. the rpm will drop till 4xx rpm. Even without the AC on, just slightly press the throttle, and let go, the rpm also will drop .. i would apperciate if i can get any pointers on my settings. here i attach my PCL . and Log thanks in advance! EVO SAVE.pclr evo 4.llg
  2. Good morning. There is a vibration problem when idling, so I leave a message. The vehicle is 06 WRX STi Symptom. I feel the vibration of the idling increases as the engine gets hot. I am not a professional tuner, but the prescription I felt was good is... 1. Adjust idling air-fuel ratio from 14.7 to 14.0 2. adjust idling target rpms upwards from the normal temperature. 3. Change the engine fan rotation temperature from 93 degrees to 90 degrees (this method will make the oil temperature appear to be supercooled on the DEFI oil gauge, which is installed at oil pressure switch instead) I am currently using a closed loop idle E-throttle, but I can not remember the idea of catching vibration problems ... Please let me know your various know-how Thank you.
  3. Hi folks. First time Link user here and ive had no issues tuning with it so far. Trying to polish up the details now but i'm really struggling to get the closed loop idle control working after so many attempts. 'Idle status' always shows 'speed NOT selected' The ethrottle target is always 'table 1' surely this should change to ethrottle target at some point? The ethrottle target table 1 is set to '0' at closed throttle and base idle position is '2.5' to give an idle speed of 1k rpm. No amount of increasing or reducing the error by altering the idle setpoint will make it respond or 'control' All it will do is perform a % increase when the coolat fan comes on, and it jumps to this setting with no issues. How does it know whether or not to look at table 1 in an idle condition? Would uploading a short log file help work out whats going on or are there specific settings i should check? The help file doesnt have a lot of detail on this topic. Cheers!
  4. chrisrevv

    Engine Fan Step Issue (IAC)

    Hi All, I have an issue where the engine fan step seems to be always active regardless on weather engine fan 1 or 2 are on. I noticed when the engine fans came on the idle dipped quite low and nearly stalled so I adjusted the engine fan step while they were off and noticed the engine speed changing.. this should obviously not be the case.. is there anything I'm missing? I am using the latest software and firmware, the ecu is a plugin WRXLink 3-4
  5. brettr

    link g4+ ethrottle and idle

    Yes im back again requesting more info, Can i please ask the specific ethrottle operation in regards to an engine returning to idle and how the base throttle plate position is calculated. Is it taking the ethrottle target table setting and adding it to the base idle position? My problem is i can generate a fairly stable idle with closed loop isc with the ethrottle and gratuitous use of idle ignition control but if the engine is revved the base position generates a stall as its too low, If it is a small say 300 rpm rev the throttle plate does not drop back as low as it does from a big rev watching it in the tp main setting. Prop gain and anti stall gain can be set anywhere from .5 their max (5 gain / 25 anti stall) and dont make a lick of diff. Setting my base idle target % high enough to stop a stall results in an idle way too high. When i ran a solenoid isc it seemed to drop to my set base pos then slowly drop down to the idle speed but this is different on the ethrottle settings. Any advice appreciated - again its a 50 year engine with a myriad of superchargers and modifications and different manufacturers parts so there is no baseline as such but it is 1.6 litres, 4 cyl and using a mini cooper r53 ethrottle body so all ethrottle body settings are r53 and the tbody tracks perfect. Thanks BR
  6. VE is definitely way different with alpha-n at idle rpm and AC on vs off, and short of a full 4D fuel table I don't see a supported method of working around it. This is the right trim to use, but it's locked to injector millis and thereby traditional fueling. In modeled alpha-n: AC turns on increasing demand.Engine goes lean with stall compensation via IAC solenoid.Engine dies.By adding 32.5% to my idle cells in a 4D fuel map I've worked around this, accomplishing stable lambda across AC state transitions; but this should be a supported use case. Additional context: http://forums.linkecu.com/index.php?/topic/7096-idle-with-accessories/
  7. Stewap01

    V88R3 Set Idle Throttle% Position

    I have a Seadoo GTX 260 iS. I installed a racing cam and ensured correct timing with engine and cam locked. Starting and WOT, the Jetski runs perfect. However, at idle it runs at 1000rpm when it should be about 1800. I was told the throttle open % may need to be increased at idle. How do I turn off the default idle % and set it manually thru G4? ...Then ensure its saved during future use?
×