Jump to content
theFiztec

No Output on Ignition 4 After Changing Battery

Recommended Posts

Hi there, Im using Link G4+ Plugin Evo 1-3. It has already tuned and engine has been running well for the past 2 weeks. However, this morning my battery died and i changed to new battery. After starting, engine run abnormal and after checking there is no output from Ignition 4. I run the test using the Ignition function. Please assist on what is the issue and if i can temporarily use Ign 5 to for Ign 4. 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

If ignition test is failing to fire the coil, check the continuity from the ECU to the coil. Check the power and ground at the coil. Ideally use a test LED to confirm if you have a pulsed signal in test mode to the coil.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hang on, the Evo 3 is wasted spark - it should only use Ign 1 & 2 by default.  You cant use Ign 4 on the Evo 3 plug-in as it has extra hardware connected to it to control the main relay circuit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’m using the plugin evo 3 on my Daihatsu K3-vet. Everything sort out already. Found that my coil is dead. Changed it and engine is back to normal.

But @Adamw, are u saying i can’t use IGN 3 and IGN 4 to sequential for Ignition due to hardware configuration?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ign 3 is ok, but Ign 4 is interconnected with another circuit that could make it behave erratically.  DI3 is also linked to the relay control circuit on Ign 4.  So for instance if you put 12V into DI3 or turn on its pull-up resistor you will find ign 4 wont work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Adamw said:

DI3 is also linked to the relay control circuit on Ign 4.  So for instance if you put 12V into DI3 or turn on its pull-up resistor you will find ign 4 wont work.

Ok now i get it why IGN4 didn’t work when i wired up Neutral/Park switch to DI3. Already removed it and things is normal now. But will consider to run wasted spark. Thanks adam. 

Is it possible for you to email me the schematic diagram for plug in Evo1-3 so that i can know how the hardware is connected and take into account in my wiring. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...