Jump to content
Jo LeForce

Intermittent Throttle Hang

Recommended Posts

I'm experiencing an occasional rev hang at full throttle, when cyclic idle is enabled along with a throttle kick. The car is an Evo 7 with a stock cable throttle. Re-calibrating TPS seems to ease the problem for some time before it starts occurring again. A rapid/harsh full throttle push is almost guaranteed to get the rev hanged & then I have to turn ignition off. I'm posting a pic of my anti lag/idle setting, can any of my settings cause such issue? Throttle is permanently kicked open via a screw at around 29%, 'idle low' & 'idle high' were set at those numbers to obtain a reasonable, non-rapid cyclic idle sound. The car retains a fully functional stepper motor, could that be causing the issue? should I override it in the settings?

Thanks 

idle.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

A screenshot isnt very helpful.  Post a log and the tune.  Isnt it just antilag enabling?  i.e if you go above 40% throttle and 2000RPM anlilag will be active so cyclic idle will be disabled (untill you are below the enable conditions for at least 3seconds).  Start cut and end cut both on 0% isnt a good idea either.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...