Jump to content
Islam fouad

Link is not reading Speed

Recommended Posts

Hi everybody , please need help my 2000 vw golf mkiv 1.8t GTI running Monsoon piggyback not reading vss , also i connected it to Di 2 and verified it LF wheel speed , so please i need help to make it ON

thanks in advance 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What does it have for a VSS sensor?  If the DI shows off that means there is no signal being received.  The DI runtime will show active as soon as the DI sees more than about 1V.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check the wheel speed sensor ground.

 

Then check that your wheel speed sensor is outputting correctly?

 

Once that's done test the DI connection.

 

Then make sure you have the DI correctly configured for the type of speed sensor, ie reluctor, etc.

 

Then it shall be sorted.

 

Just remember that if it is a reluctor type sensor it may not read at very low speed, and they don't like too many teeth on the trigger wheels either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...