Jump to content
Louis

rb25/30det unable to start

Recommended Posts

Just installed G4+ GTRLINK and wired up to rb25/30. 

The car will not start. I have followed the set up procedure in the G4 manual. Have calibrated MAP sensor, TPS, selected correct IAT sensor and calibrated the trigger.

Currently have a fault with the ECT sensor, the voltage to the sensor is extremely low 0.01V. I have got the standard bosch NTC sensor selected, as it is just a stock sensor (brand new). The ECU reads 66 degrees when the sensor is unplugged and when plugged in reads straight to 100 degrees even though the car is cold. This brings on ECU fault code 44 for low voltage.  I have checked the continuity in the ECT wire to pin 28 at the ecu and checks ok. Checked continuity in ground wire is ok. I have also removed the wire to pin 57 incase there was a short on the 5V circuit. Not sure where to go from here.

I have tried to start the car and had no luck. I have attached the log file and screenshot. Car cranks over fine and looks like the trigger signal is working. I have checked spark, fuel and compression, all seem fine. Reduced the master fuel to 5ms because I am running 550cc injectors and also turned off pre-crank prime as I can smell fuel coming out the exhaust. Any help to get this going will be greatly appreciated.

log screenshot.png

log1.llg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you attach the map also.

I would expect the master fuel to need to be around 15-20ms for 550cc injectors.  

Have you checked base timing?  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Adam,

I changed the master fuel to 15ms and it started straight up! The timing was set at 10 degrees BTDC after I performed the trigger calibration. I have attached the map, it is the base map for an R33 gts. Still don't know what could be causing the ECT fault, any ideas on that?

map.pclr

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Louis said:

Still don't know what could be causing the ECT fault, any ideas on that?

Set the pull-up to 1Kohm internal.

pn0kaFr.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...