Jump to content
Sign in to follow this  
iceman

Can lambda set up issue

Recommended Posts

Hi,

Finally went to a Link can lambda WB device to replace an older PLX analog type but having problems setting it up.

Followed  the  instructions from the Can lambda manual on the Link Electro website and have studied the subject matter on PC Link help pages but can't get  my Storm  G4+ wire in to "find" the  Canbus device as per part 6 of the programming instructions. Phone pics of the  Can setup/mode and  Can setup/can devices pages from PC link attached, the latter indicating the Can device cannot be found. Also pic of the  G4+ wire in ECU header connector to can cable being used.  Only difference is that I've wired on an aftermarket inline 2 pin plug/socket connector to the Can hi and low (green and white) wires instead of fitting the original connector pins shown, into my ECU header plug. This new connector wiring is proven.

Running 5.6.4.3240 firmware

Confirming I have power and earth to the can lambda device.

Where am I going wrong?

Cheers.

20190820_161918.jpg

20190820_161950.jpg

thumbnail_image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

You mentioned can hi and lo as green and white, just in case you have them that way round, can hi is white and can lo is green.  Also have a lookcat the can tab in the runtime values to seeing there are any errors.

HTH,

Richard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try at 500kHz as I have seen a couple of units come through set to that speed rather than the standard 1m.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Richard, Simon,

Thanks for the quick replies. As Richard suggested, I had a senior moment with the can hi and lo ECU input wires crossed and now have the can lambda device showing. I've saved the settings and cycled the power.

Next question is how to get the can lambda WB reading as a digital qauge (prefer in AFR units) showing on my tuning dashboard. Looking down the runtime values choice list, the CAN folder shows at the bottom but which actual parameter out of the 4 Can sub folders do I select for the gauge to read?

Thanks again.

Pete.

20190822_142532.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Type in lambda1 in the text search box , it should come up in the list (it's not in the can section).  Then set your units to afr in the pc link options, units menu .

HTH,

 Richard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...