Jump to content
VicEvo

EVO 8 base map problems

Recommended Posts

Hi from France,

I've just fitted my Link G4+ PnP on my Evo 8 GSR, load base map, everything woks well exept 2 things :

A/C fan (witch is in the front bumper) works all the time, as soon as you turn the key on he never stops.

Water spray doesn't work in auto or manual and there is no light of working on the dashboard cluster

I have the last update of software.

Thanks for your help :)

Victor

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the AC Fan go to Auxiliary Outputs Ign > Ignition Drive 4 then set the polarity to Low.

 

For the water spray this will need to be configured. 

Ign 5 drive controls the IC  light 

Aux 2 controls the IC spray relay 

Di 5 is the IC Spray auto request 

Di 3 is the manual IC Spray input. 

 

All of these will need setting up as they are not pre configured in the start map.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Simon, Thanks for your reply,

For the AC FAN, It was necessary (on my Evo8 model) to switch the position in outpouts with fuel pump has it was explained in the installation manual (the car won't start untill this operation). With the new outpout location the (injector drive 5), the polarity is set to low but the fan still works all the time.

For the IC spray, everthing is at the right place but I don't know how to set the input lach and pull up resistor (off or on)

I can't find the IC  light fonction to set up in  Ign 5 drive controls

I've attached the Base Map running in the car actually, can you check and modify it if possible. After that I can start the mapping job.

Thanks a lot :)

EVO start map victor v2b.pclr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have set the IC light to come on based on Aux 2 which is the IC spray output.

Changed the Engine fan 1 polarity to low.

have set Di 5 as a GP input for now as you can t have to inputs assigned the same function. 

We will need you to try the switches and report back on the operation. 

 

1104343298_EVOstartmapvictorv2b.pclr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Simon,

I've done the tests, it's the same problems :

AC FAN turn on as soon as we turn the key on (when I remove the 2 AC relay in fuse box, AC Fan turn off)

The IC SPRAY doesn't work in auto or manual mode, No lights on dasboard also.

With this Map, the Engine fan also turn on as soon as we turn the key on, I was having the same issue at the begining with the original base map, but my Link dealer set the engine fan as in it's Evo9 link Pnp Ecu and the problem was solve, apparently he set the right polarity (for ENGINE FAN only)

My car is an Evo 8 GSR French european model, if it can help.

Normally I Always do things by myself with no problems but here I'm a little bit stuck...

Thanks again for your help :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the fan problem there are several auxes that it could be, can you try this test to help isolate which aux is the problem:

With ignition on, engine off, set Aux 1 to "test on", then set it to "off", note which fan turns on off.  Do the same on/off test with Ign 4,  Ign 3 and Inj 5 auxes.  Let us know which one controls the AC fan.

Try the same on/off test with ign 5 and tell me if the IC spray lamp comes on.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I've done the tests :

When I put Ign 4 to to "test on" AC fan stop, with Ign 3 and Inj 5 nothing hapen for the AC fan

When I put Ign 5 to "test on" IC spray lamp comes on

For Aux 1 "engine fan 1" when the polarity is set to high (as on my friend evo 9) engine fan don't turn when I turn the key (when it's set to low, farn turn on)

Thanks for your support.

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, VicEvo said:

When I put Ign 4 to to "test on" AC fan stop, with Ign 3 and Inj 5 nothing hapen for the AC fan

Ok, so if you set ign 4/fan 3 just like it was in the Link base map it should work.

LMTWb4I.png

 

On 9/28/2019 at 7:38 AM, VicEvo said:

The IC SPRAY doesn't work in auto or manual mode, No lights on dasboard also.

The IC Spray light should work with the settings Simon provided, how were you testing?  You have IC spray set up to come on automatically above 130Kpa MAP, were you above that when testing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I've done the test for ign 4/fan 3. Fan stop only if I set polarity to low, the same thing as the Aux1/Engine Fan 1, fan stop when I set polarity to high. Is it a problem to let the fans with this set up, it looks to work ?

For the IC spray it's always the same in auto mode or manual it doesn't work… I've seen that you set a GP output for it but it not work. I've check the IC spray work in manual with OEM original (no reflashed) ECU.

Maybe the problem come from DI3 also ?

Let me know what I have to do and thanks again for your support.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, VicEvo said:

Is it a problem to let the fans with this set up, it looks to work ?

Set them however you like to make it work.

 

15 hours ago, VicEvo said:

For the IC spray it's always the same in auto mode or manual it doesn't work… I've seen that you set a GP output for it but it not work. I've check the IC spray work in manual with OEM original (no reflashed) ECU.

Maybe the problem come from DI3 also ?

As I said earlier you have the IC spray set up to come on only above a certain boost - it is not controlled by the manual/auto switch at all.  Can you attach a log of you driving the car above 130Kpa MAP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...