Jump to content
Simon-AE86

Storm Black Bricked - cannot connect

Recommended Posts

Was setting up an ecu configuring it offline. powered up and connected ECU to laptop with no issues, uploaded the PCL file and the ecu Restarted, when prompted to carry out a store function i did so and then ecu disconnected and threw up an error message,. This is the debugging info it has asked me to Email - which i have done so. just wondering if anyone here can shed some light however. 
 
 
Error: ECU has had an exception and cannot connect.
Please email the following information to tech@linkecu.com
 
Trap!
TFR=0x0001
Rv=0x0AF2
SP=0xFB98
CSP=0x0005
C=0
Regs=
R0=0x0000
R1=0x16FF
R2=0x0004
R3=0x0000
R4=0xF604
R5=0x0000
R6=0x0000
R7=0x0000
R8=0x0000
R9=0x0058
RA=0x0000
RB=0x000A
RC=0x000A
RD=0x0000
RE=0x0000
RF=0x0000
Stack=
0xEB4A
0x0002
0x1802
0xE898
0x0002
0xE7C2
0x5854
0x0002
0xFC00
0x0000
0x0000
0x0000
0x47BA
0xDB1D
0xDB1C
0xDD48
0x0005
0x0800
0x9CA6
0x0004
0x0000
0x0001
0x0002
0x7560
0x0005
0x0000
0x0000
0x5565
0x72B2
0x0005
0xDB20
0x0005
0xC2FC
0x0005
0xF8AE
0x0003

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try completely unplugging ecu for a couple of minutes (main ecu connector), reboot your laptop while your waiting then plug ecu back in, power up and try to connect again.  If it doesn’t connect try running the firmware updater again and see if that connects.  Report back what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Adam 

I have tried all the obvious things. rebooting, shutting everything off and coming back to it, swapping USB ports etc. zero luck there. With it in Auto connect mode it goes in a loop where it has a pop up window displaying the error message with a yes or no box. due to this i cannot perform a firmware update. With it in manual mode it cannot detect a connection. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Simon-AE86 said:

With it in manual mode it cannot detect a connection. 

is that message when you open the firmware update tool?

Is the ECU showing under COM ports in windows device manager?  Do you have anything else connected to the ECU like a CAN device?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Adamw said:

is that message when you open the firmware update tool?

Is the ECU showing under COM ports in windows device manager?  Do you have anything else connected to the ECU like a CAN device?

the error pops up which trying to auto connect. have not been able to access the firmware update tool. 

no CAN devices connected. ECU powered up only. Recognised in device manager when connected to USB.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Set to manual connection and then with the PC link not connected run the firmware update. (The updater runs as an independent program)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/22/2019 at 10:21 PM, Simon said:

Set to manual connection and then with the PC link not connected run the firmware update. (The updater runs as an independent program)

 

 

Thanks for this method, what I did on several occasions is to install some previous version of PC Link and I could update the ECU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...