Jump to content
Weng

Misfire and jerking at range 4-4.5k rpm only

Recommended Posts

Log 2020-05-7 2;19;06 pm.llg06.05.20.pclrHi guy, my car have a misfire and jerking around 4-4.5k rpm, before and after this range is no problem.

 I have change all 4 cop and spark plug, 
Advanced 4 degree and retard 4 degree, 
Adding more fuel at that range, 
still can't solve the problem, it still jerking and misfire at 4-4.5k rpm this range

Car spec :
1.6L bolt on turbo
Links g4+ atom2
Boosting 0.5 bar
Using fuel Ron 95 octane 

Mapping

https://drive.google.com/file/d/1RBTmVRRrjbIWoxL4r4WjHVRgO8786pe4/view

Log

https://drive.google.com/file/d/1RHqNHhx-KPs1YfbHohPeOalp5GEMtKCg/view

FB_IMG_1588949620474.jpg

06.05.20.pclr Log 2020-05-7 2;19;06 pm.llg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure if you saw that lean spot starting at 4K and ending around 4.5K..

Maybe it wants more fuel at that rpm.. or maybe an injector/fueling issue ?

I see the pw doesnt change. 

 

On a 2nd note.. your dwell time seems to be jumping a lot between 1.2 and 2.9ms.. (~3k rpm range)

2020-05-08 13_06_04-PCLink Engine Management - C__Users_Remski_Desktop_Downloads_06_05.20.pclr.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, remski2 said:

Not sure if you saw that lean spot starting at 4K and ending around 4.5K..

Maybe it wants more fuel at that rpm.. or maybe an injector/fueling issue ?

I see the pw doesnt change. 

 

On a 2nd note.. your dwell time seems to be jumping a lot between 1.2 and 2.9ms.. (~3k rpm range)

2020-05-08 13_06_04-PCLink Engine Management - C__Users_Remski_Desktop_Downloads_06_05.20.pclr.png

The afr lean at 4-4.5k rpm is cause misfire, I have add fuel up to 10ve+, it still misfire at that range of rpm

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Weng said:

Denso iridium it24 

Gap 0.6mm

Just throwing it out there..

I did have a set of fake NGK plugs off Amazon... 

I didnt have any missfires but it seemed to knock a bit too much under low ignition.. 

 

Also have you tried increasing dwell at that rpm ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

From the fuzziness on your RPM trace,  the dwell going crazy in the earlier part of your log and the RPM ROC spiking in a regular pattern I suspect you have a trigger issue.  Can you get an oscilloscope capture of the crank and cam signal.  Just at idle will probably be fine.

z2stJpH.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Adamw said:

From the fuzziness on your RPM trace,  the dwell going crazy in the earlier part of your log and the RPM ROC spiking in a regular pattern I suspect you have a trigger issue.  Can you get an oscilloscope capture of the crank and cam signal.  Just at idle will probably be fine.

z2stJpH.png

I need find a oscilloscope 1st since my country not every workshop have it, BTW thanks for the advice, will post here after get the crank signal pettern 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Adamw said:

From the fuzziness on your RPM trace,  the dwell going crazy in the earlier part of your log and the RPM ROC spiking in a regular pattern I suspect you have a trigger issue.  Can you get an oscilloscope capture of the crank and cam signal.  Just at idle will probably be fine.

z2stJpH.png

Hi Adam, this log is I half throttle Boosting around 0.3bar(4psi), 

It no misfire or jerking at 4-4.5k rpm that range

09.05.20 v1.pclr Log 2020-05-9 4;40;58 pm.llg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...