Jump to content
Sign in to follow this  
BackyardBuild

Timing advance issues V44

Recommended Posts

I have a Toyota turbo 3SGTE. The fuel mapping seems OK but I appear to have timing issues ( the engine seems to drag a bit). The timing is locked at 10 btdc. The timing light confirms this. The engine runs great at idle and at low speed (pulling in and out of the garage etc.). Once I start to get going, it appears that the ignition is not advancing as it should. I can rev the engine up to 2500+ or so and the timing appears to advance a little but stops at about 18 btdc. I have checked the ignition table but really have no idea how to adjust these values. I have adjusted the table some and it appears that it makes little difference. Can you please try and give me a few hints/pointers on how to get the timing to advance correctly, or if there is something that may be set up wrong. Maybe a few things to check. Please ask for values if you need to.

Thank you Tim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Default delay is normally 50.

Lock the timing and rev the engine, adjust th delay until there is no ignition timing change.

50 normally works on most vehicles.

###JUST READ YOUR OTHER POST, YOUR ONTO IT ALREADY.###

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...