Jump to content
Sign in to follow this  
Peter Snowdon

Link Map issue?

Recommended Posts

Linkplus on rover 3.5 After full throttle then a quick change to second a 1 second fuel cut occurs and a Link warning message appears map sensor at ground, this happened whenever full throttle occured in 1st & changing to 2nd. I shifted the map sensor pickup point from beside the throttle body to the rear of the plenem chamber, this seems to have solved the fuel cut issue but the warning still appears. Is the Map sensor on its way out? It appears the sudden change in pressure was effecting its stability? also, does the re occuring warning have any other effect other than visual warning to operator?. Cheers Peter.

rov12.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

What you are seeing is the engine is pulling very good vacuum on closed throttle to the point the map sensor is reading as low as it can go (0Volts).

Map sensor wise all is as it should be.

Unfortunately I don't have a way to get around the warning popping up all the time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...