Jump to content
Sign in to follow this  
motionper

trigger one errors rev limiter bar lights up and vehicle shuts off

Recommended Posts

this happening to me i changed to sequential injection and now i have trigger 1 errors which is the crank sensor-showing that i'm on the rev limiter and shutting off how can i correct this??

Share this post


Link to post
Share on other sites

This indicates trigger errors. This could be due to incorrect configuration of the triggers or electrical noise on the trigger inputs causing a false RPM reading.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the system worked with mechanical injection and four coils in a single fire mode with cam and crank signals-i installed two injectors and a boost solenoid now i have trigger one errors i haven't added any wiring near the sensors

Share this post


Link to post
Share on other sites

What happens if you set the ECU to group fire mode?

Can you post the MAP so I can run on the bench.

However the only way the ECU can read a high RPM is if there are signals to make it think the engine is going that fast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

Thanks for the MAP

 

Have you tried in group fire mode for the fuel?

Will the engine idle and free rev? And only miss under load?

Or will it not start?

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried group fire-runs and shuts off,if i clear power from the box and reset the trigger error counter it will start and reve until the counter reaches 255 then a message appears at the top off the tuning screen which says rev limit exceeded also not seeing and rpm reading on tuning screen with engine running

Share this post


Link to post
Share on other sites

now i have no spark on cylinder #1 and bike won't start still have trigger one errors when cranking-tried batch injection same thing-coils spark if turn on test in program

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi motionper,

can you please email your pclr file to me at protuning@bigpond.com

What ECU are you using and can you give a description of your trigger 1 and trigger 2 setups, like tooth counts, missing teeth, Hall Effect or VR sensors etc, so i know what i am dealing with and what engine is it.

What ignition coils etc are you using, are you using smart coils or an ignition module etc.

Regards

Dave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...