Jump to content
DSORDA

Xtreme G4 to Fury G4+ .pcl transfer

Recommended Posts

Hey guys. Just been in the process of swapping ecus, from my old Link G4 Xtreme (Red) to my new G4+ Fury.

My question is, is there an easy way to transfer over my current maps from the older G4 software, to the newer G4+ ? As the older .pcl files will not open in the newer G4+ software.

Am I going to be limited to opening both PC Link versions side-by-side on my laptop, and transfer each setting/table manually? Or is there an easier way?

Cheers

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes you can convert the map.  You need the new ecu powered up and connected to PClink G4+, then it will allow you to open/load up your old map, it will convert automatically.  Be sure to check all sensors and new tables are reading sensible.  Especially tables like short pulse width adder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So as long as I'm online with the ecu, it should let me open the file?

I was going to configure the settings offline, but I'm met with this error if I try and open the G4 map

G4plus.thumb.png.2f63d1ec0af359f550b3c86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right, got the new Fury installed, double checked all the pin-outs and no worries there.

Powered up, unlocked and Firmware updated to the latest V5.6.2.

Tried to upload my .pcl file while online, and was met with this error message, and still no file uploaded. Help?

FuryError.thumb.JPG.895ee122ac4e41143b37

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, that's not a problem I've come across before. I'm guessing that it does it each time you attempt to load the G4 base-map file?

Can you please upload the base-map or email to tech@linkecu.com with a link to this forum thread.

Scott.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I was met with that prompt regardless which .pcl file I tried to upload. I have emailed a couple of pcl's through to your email. Thanks for that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Ian, I'm also encountering the problem you are seeing. I have forwarded your base-maps onto our engineering team so they can diagnose and resolve the problem. I'll be in contact when I know more.

Scott.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Scott, received your files back but was met with the exact same prompt when I tried to upload the pcl.

So I went about the issue in a round-about way. Downgraded the firmware back to 5.7, which then let me open my old pcl file. Saved that file as "Map5.7". Then re-installed the latest firmware, and uploaded "Map5.7" which it then recognised, and was happy to play ball.

Just going through the configuration now to check for any differences.

Many thanks for the help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...