Jump to content
Sign in to follow this  
chuckk

RB26DETT oem boost solenoid

Recommended Posts

Hi,

I have an issue with my computer not turning on the boost solenoid. i understand the AUX 3 grounds one side of the boost solenoid while the other sider provides a 12v (switched on) supply. I did the AUX 3 TEST ON with the software and with my dvom i verified that the signal wire was indeed getting grounded. Then other wire has 12v so there is no reason why it should not work.

The solenoid itself works if you unplugged the connector and apply battery voltage to it....

Also tried to set the frequency at 33Hz since it's the valve specs

thanks for the help.

cheers

Edited by chuckk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Chuckk,

When driving low (to ground) Aux 3 is able to supply 2 amps, this is normally plenty for a boost solenoid. When you set Aux 3 to test on, and put a multimeter across the two terminals of the boost solenoid what voltage do you read?

Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi scott,

thank you for your response. I have managed to make it work just by switching to a different aux output. It was simply not clicking with aux 3...aux 8 is working perfectly fine now.

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...