Jump to content
Andi Semesta

Firmware update fail

Recommended Posts

I am at risk of asking a silly question but here goes ... I can see it says the ECU has firmware 4.10.2. Has it worked despite the error?

Share this post


Link to post
Share on other sites

"I can see it says the ECU has firmware 4.10.2. Has it worked despite the error?"

Cant run engine after failing to update firmware at first attempt.

It shows ECU in boot mode.

At this time we dont care what firmware version as long as engine running.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Damn. I was sure that would take care of it.

When you close PCLink, do you get a window that pops up and says "Abnormal Program Termination"?

Can you go to the firmware folder, if the tempqw file is there, can you delete it and try again?

If that doesn't work can you do what you did earlier:

  1. Go to C:\Link G4\PCLink G4 and right mouse click on "Firmware", go properties.
  2. Open the Security tab, click on 'Advanced'.
  3. Take a screenshot of the window that opens and post it here or email it to tech support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"When you close PCLink, do you get a window that pops up and says "Abnormal Program Termination"?"

No.

It closes normally except show pop up window display "cant save...." (forgot exactly) when make some changes

to PCLink such as from manual to auto connection.

"Can you go to the firmware folder, if the tempqw file is there, can you delete it and try again?"

I dont check PCLink folder.

We will try again this afternoon.

No access to ECU right now (still at work).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not being able to save the config file is a clear sign that it's a permissions issue.

Andi, did you have a look in the Firmware folder for the tempqw file?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where are you located? It may be worth visiting a local Link dealer. They could then connect their laptop and cable that usually works. This will confirm where the problem lies.

Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites

If that doesn't work can you do what you did earlier:

  1. Go to C:\Link G4\PCLink G4 and right mouse click on "Firmware" folder, go properties.
  2. Open the Security tab, click on 'Advanced'.
  3. Take a screenshot of the window that opens and post it here or email it to tech support.

Andi you still haven't done this bit yet

Edited by EngineeringDave

Share this post


Link to post
Share on other sites

01.jpg

Try to disable inheritance.

Not workable.

02.jpg

Ok, now:

  1. Click Add.
  2. Click "Select a Principle"
  3. Type your username Verdana? , click check names, it should change to "SATELLITE\Verdana", press ok.
  4. Select "Full Control"
  5. Press Ok
  6. Click Add.
  7. Click "Select a Principle"
  8. Type administrator, click check names, it should change to "SATELLITE\Administrator", press ok.
  9. Select "Full Control"
  10. Press Ok
  11. Press Ok again
  12. Press Ok again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pin 12 is main +12V supply.  Pin 13 is main Ground.  Pin 82 is ECU hold power so you may also need to connect +12V to this pin.

That should be all you need to power up I think.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...