Jump to content
azmak

350z traction control

Recommended Posts

I inserted a 350 Z plug-in.
SLIP and VDC light up.
This is a non-functional state.
VDC ON / OFF switch does not respond.
Please tell me the method of recovery.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I thought by looking at the wiring diagram, but I could not understand it.
Please tell me in detail.
Please also tell me about software settings.
I’m at a loss of what to do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In 350z the traction control is controlled via ecu and stability managment is controlled with a different unit. Both units turn on or of via the ESC (electronic stability control) button. This means that there is a CAN connection between the button and ecu. In my friends Haltech this funtions straight out of the box. What can I do for my G4+ to get the same functionality?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The 350Z in New Zealand never had Traction Control.

I'm working on updating our streams to include this and a few more features too.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, TechDave said:

The 350Z in New Zealand never had Traction Control.

I'm working on updating our streams to include this and a few more features too.

Dave - if it's one thing I wish the G4+ had, it'd be an OEM replica or as-close-as-it-can-be to OEM traction control / VDC model.  

I'm humbled to say, the OEM traction control / VDC has saved my ass more times than I'm prepared to admit.

To your knowledge - Is there a thread here that has a good traction control setup I could borrow?  

as-always, thank you! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, TechDave said:

The 350Z in New Zealand never had Traction Control.

I'm working on updating our streams to include this and a few more features too.

That's great news, thank you!

Personally I think the VDC in useless, but if I let my friends drive my car (400wkw) I prefer to have some stability control available. Our yearly MOT reguires that there are no dashlights are lit and the systems work. I think that getting it 100% right will help your sales too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...