Jump to content
Gsab

Gems sensor output to V88 input help.

Recommended Posts

Please advise, I have configured An4 v as an input for my oil pressure. I am using a Gems 0 to 8 bar scale sensor with a 0 to 5v output.

My issue is that I keep measuring 7.35 volts on An4 V which I think is telling me that I need to use a VDO Type resistor sensor.

Not what I am after, Gems sensor is mounted and wired up except for the V88 input.

How would I reconfigure this input for a 0 to 5 volt input please.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It must be a calibration issue, the input can not read 7.35 volts. The AN Volt 4 input measures 0-5v

When you set it to Oil Pressure what Cal table did you use ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Clint, thanks. Agree with you there,but Im measuring 7.35v on An4 v unterminated.

I have used cal tables 1,2 and 3, poked around with others but keep getting this voltage measurement. Ive checked continuity from ecu plug as well and it is the correct wire.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Gsab said:

Hi Clint, thanks. Agree with you there,but Im measuring 7.35v on An4 v unterminated.

Then that is what the error value is set at, the input will only measure 0-5v 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...