Jump to content
sama

WRX104 -- e-Throttle target

Recommended Posts

Hello all, 

I made a discovery today and just want to clear up what is going on, I did throttle setup and calibration and at first it made a setpoint at 15.1, started the engine and it revved to 3,000 rpm. Shut it down and calibrated again and it shown a 14.2, tried again almost the same high idle rev. So I checked the e-throttle target table and lowered it to 4.0 the first three rows and it behaved better around 1100rpm or so. So my question is this normal as it's a pnp system thought it could behave differently. 


Thanks for the input!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Our base map looks fine to me.  Was your pedal calibrated and showing 0%AP?  

Our base map table below:

eZ1o4fl.png

So on top of the 1.5% shown in the top left cell, for a cold start you should have about another 3% coming from the idle base position table and 2% in the startup step table.  That should be a total of 6.5% approx, I would need to see a log to see where the 15% is coming from.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...