Jump to content
TechDave

[UPDATE] PCLink 5.6.6.3564 (on hold)

Recommended Posts

On 10/23/2018 at 10:28 PM, MeikVr6 said:

Hello

When come your new final Update? Have your update a better PID Boost controller?

BR

Meik

 

 

I am curious to know what you would change?

The only thing that springs to mind for me would be the option to keep D active during stage 3 and perhaps give P, I, and D tables rather than single values.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have just downloaded 5.6.5.3388b.

When I go to add to the Parameters List on the logging page I click on a folder and it adds every parameter in it rather than letting me choose what I want.

Share this post


Link to post
Share on other sites
47 minutes ago, Rob W said:

I have just downloaded 5.6.5.3388b.

When I go to add to the Parameters List on the logging page I click on a folder and it adds every parameter in it rather than letting me choose what I want.

don't double click on the folder, it is a feature that adds all parameters under that folder, just click once to expand , then select the one you want.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/15/2018 at 11:40 AM, TechDave said:

 

G4+ Firmware Version 5.6.6.3557 – 15/08/2018

Solenoid Idle Speed Control now shows status correctly.

  • Stepper Idle Speed Control now stops at the Minimum Clamp.

Post any issues you have here, rather than starting new threads, or my favourite, at the bottom of a completely unrelated thread.

Hi,

I am still seeing an invalid status for the Idle Status (in 5.6.6).  It shows as a static name (usually crank %DC) even when it is active as per the following screenshot.  The only way I can tell if ignition idle is active is by monitoring the Ignition Idle Value.  Is this me or still a bug? 

I am not using an idle valve only ignition idle control, which might be the reason?  Even so, I would still expect the status to display something like "Inc. RPM" or "Dec. RPM" the same as when idle status is working with ethrottle for instance.

Thanks,

 Richard.

 

Clipboard01.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Richard, This would be normal to me as you are not using the Idle control mode that the status is linked to it is expecting there to be an output for ISC solenoid of stepper. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Simon said:

Hi Richard, This would be normal to me as you are not using the Idle control mode that the status is linked to it is expecting there to be an output for ISC solenoid of stepper. 

 

 

ok fair enough, but is there any way you can add the "Ignition idle control" value to the Idle speed section of the Aux Functions Runtime Value?  That would help a lot for tuning idle.

Or alternatively show the idle ignition value under the ignition tab somewhere and also not show Ign Table 1 as active when it isn't...

TIA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not sure why you'd buy a different ecu with this lack of update being the reason...  doesn't make any sense to me.  I've got 4x G4+ ECU's across my cars and none have any issues in everyday operation that I'm desperate for an update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm starting to get really anoid of the total silence from the Link team. it would be decent if youcould give me some hint when in time you have the new release planned?

Just give me a hint and I consider if a change of brand is nescessary because this has taken far to long time to fix. Other brands seems to be more "on their toes" so I'm not going to waste time waiting for something that never going to happens and promised when purchasing the product.

/Hans

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, a6_quattro said:

I'm starting to get really anoid of the total silence from the Link team. it would be decent if youcould give me some hint when in time you have the new release planned?

Just give me a hint and I consider if a change of brand is nescessary because this has taken far to long time to fix. Other brands seems to be more "on their toes" so I'm not going to waste time waiting for something that never going to happens and promised when purchasing the product.

/Hans

Ive had nothing but good experience with all the tech guys. As for firmware updates the last one before it was pulled I had no issues with it. In regards to the closed loop e throttle problem you have had did you ever end up answering Adam in his last post?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×