Jump to content
Sign in to follow this  
434josh

Ignition angle in logs vs table

Recommended Posts

So i just did a logged pull and noticed something disturbing. My timing should have been around 21* btdc but the log showed over 40*.

The table had 19* plus a 4d overlay of 2* while my meth injection is spraying. Do you see any reason why this would happen? Could the overlay table cause this?

Did my motor really see 40*+timing at 11psi1091614682_Screenshot(1).thumb.png.7863c505bc3ec107c8ce94302d961993.png

Screenshot (2).png

FORD 363.pclr

meth pull.llg

Share this post


Link to post
Share on other sites

You havent logged a lot of parameters so its hard to check exactly how this happened, but yep your log says you had 40.6* at 185kpa. 

Looking at your config I think this has happened because you have dual ignition table set in overlay mode (ie table 1 + table 2 = value to use). Looking at the rest of your config you either didnt intend for this to be used at all (4d ign used instead), or you intended to have it in interpolate/switchover mode between the 2 ign tables (table 2 is roughly 1* higher values than table1, and your "enable" switch for table2 overlay is the say DI9 meth switch you use for 4d enable). You probably want to set dual ignition to disabled given you are handling this in 4d overlay anyway.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crap I see that now. I picked up a new Surface tablet and somehow when setting the tune file up I guess I turned that on. It's not like that on my laptop I was using. Thank goodness for e85. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×