Jump to content
Sign in to follow this  
Ian Seppanen

G2 MAP sensor Calibrations

Recommended Posts

I recently switched from the standard Link MAP sensor on my car to a GM 3 bar sensor.

After installing the sensor. I changed the MAP selector to GM 3 bar, and attempted to do a sensor calibration.  Every time I click Cal, it errors and says the the barometric pressure is greater than 5kpa, or the MAP is less than 5kpa.  Or the other way around. 

 

Engine off the Baro reads about 95kpa, and the MAP 140kpa.  Engine idling, I show approximately 60kpa.

I'm slightly confused why it won't allow the calibration.  I tested a second sensor, and get the same readings.  Is it possible the MAP scaling is wrong in the ECU?  Or did I get 2 bad sensors?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The fact you have a reading of 140kpa would indicate its likely a 2 bar sensor you have got not a 3 bar.

Assuming it is not in a fault mode and that is your fault value

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...