Jump to content
Sign in to follow this  
lostsoul

Lean warm/hot restart

Recommended Posts

When restarting after the engine has reached operating temp it is very lean ( 1.3ish lambda ) for 30 -  60 sec. I have increase the post start enrichment and the post start decay time .... has improved but still about 1.1ish lambda.

Is there anything else I could/should be looking at? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Watch your IAT on a hot restart. If the temp sensor gets heat soak the ecu in modelled mode will pull out fuel. Add fuel to the high temp no throttle area of the iat correction table.

Share this post


Link to post
Share on other sites

its off because "sensible" values for IAT fuel enrichment are already used as part of the modelled calculation. 

You *can* turn it on if you have a reason to do something "non-sensible", such as completely opposite of normal like add fuel at high IAT value at specific throttle opening, and just set the majority of the table to 0 except the points you want to change. The modelled fuel behaviour is still going on in the background. Think of it like an additional overlay table which you dont normally need.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...