Jump to content
sbn1979

Can lambda

Recommended Posts

Some weird issues on an evo 2, can lambda works but if the car stalls it takes like 10 minutes to restart and getting following 

 

getting errors but it works

other instances no errors but it doesn't work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carried out an update still the same, sometimes if I go into the can setup and re detect the cam lamda, ok then save, can status will turn green and all is well until I restart the car, preforming a store every time, 60 ohms on can line

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, Error 16 is generally a power supply issue.  Make sure the wires are big enough and the source is capable of 8A.  They can also be sensitive to inductive noise on the power supply so if it is not powered by its own relay direct from the battery as per the prefered diagram in the quick start guide then you should try adding a 22uF capacitor accross the +/- power wires near the plug as per the alternative diagram.

 

28rhdaa.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...