Jump to content
exileperformance

Nothing on Trigger Scope/No Spark!!

Recommended Posts

I have a Thunder Set up on a BBC with LS coils, Holley 36-1 Crank trigger and MSD cam sensor. I believe I have everything wired right but not getting spark or anything on trigger scope. Am I missing something? If I do ignition test the coils work. I feel like i'm missing something on the setup.

Firebird Tune (1).pclr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trigger 1 will need to be set to optical/hall and I would say turn the pull-up on.  Set trig 1 filtering to 1.  Set trig 2 to reluctor and trig 2 arming threshold something like the example below.  If you get no RPM with these changes can you do another trigger scope and attach it here.

2pqt06g.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

The MSD Cam Sync is a Hall Effect sensor I can only get RPM if I set it to hall effect. If I set it to reluctor I get no rpm. I have had spark today but lost it now. where to I want to set the cam sensor? At TDC or where my typical timing is at? Do I need to give the cam sensor any lead like 10 degree.

crank trig.jpg

Firebird Tune (1).pclr Trigger Scope Log Reluctor setp on cam sensor.llg Trigger Scope Log 2019-04-27 10;56;03 am.llg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well it runs!! I'm not sure if everything is right or not but when I lock timing to 30 deg and check it with a light its right!!! I'm not 100% sure what I did today to make it run it seems like I tried everything last night. Anyways I attached the Trigger Scope and PCL file. I ended up setting crank to falling rate and had to set cam sync to Halls/Optical I couldn't get any RPM to show with cam set as a reluctor. Anyways still alot of work left but atleast its going. Thanks Adam for the help!

IT RUNS!!!!.jpg

Running.llg It Runs!!!!.pclr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Correct, your cam is a hall.  All pictures I could find of an "MSD Cam sync" showed a 2 wire sensor hence me suggesting to set it to reluctor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, exileperformance said:

Does the trigger scope look like I have everything set right? 

Yes, looks good to me.  I would only change the RPM filtering on the trigger setup page, this should be on 1 for most engines.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...