Jump to content

BuckinghamIO

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

About BuckinghamIO

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I do the following steps to set base timing: Turn ignition on (Don't start the car) Connect laptop and open PC link and disable the Auxilary output for the fuel pump Open the base timing window on PC link Open engine bay and connect timing light Remove starter relay (On my JZX100 with a 1JZ this is a purple relay inside the fuse box) By bridging the two larger pin connections the car will crank but not start due to the fuel pump being disabled but you can stil use the timing gun to determine if the car is commanding 10 degrees. On the G4X due to so
  2. My coolant temp gauge has always worked no issues ever, but my AC has never turned on until today when testing. I'm using a G4X Xtreme but I also had the same issue with the Kurofune. After some research I can see the JZX plugin ecu sends a low frequency signal to that THW pin which I've confirmed with David via email support earlier today. Since the G4X can do 1hz it was suggested I try to emulate what the JZX plug-in ecu does via a PWM output, which seems to work via test mode and now my button actually activates the DI where as before it never did.
  3. Update: Using an Aux output to send a PWM 1hz signal to the THW pin on the climate control seems to work, I'm going to confirm this tomorrow with a few more tests though.
  4. Just to add I've tried it with both on and off
  5. I can see that on the plugin JZX ecu CAN 2 is used to send data to THW pin so I'm guessing that is what I need to do but I'm unsure how wiring wise... Which side of CAN 2 H/L goes to the pin and where would I connect the remaining side? That does nothing, there is more at play here it seems, the JZX100 plugin in ecu confirms this: QUOTE from plugin ecu: CAN 2 on the JZX100 is used to transmit the ECT value to the temperature gauge in the vehicles dash and this value is also used by the AC system. When first receiving your G4X JZX100 ECU the CAN 2 will be set up already bu
  6. Im starting to finalise all the wiring ready for my second mapping day and I still can't seem to get AC request DI input working correctly. We had the same issue even on the older Kurofune. I've taken the settings from the JZX100 default map for G4X which confirms: DI 1 (My AC request) goes LOW AUX 4 (AC Clutch) goes LOW I have these settings saved and applied however this makes my AC request input stay active all the time regardless of whether my AC button is pressed or not. I've confirm the correct pin is being used and I've attached picture below along with
  7. Setting base timing again solved the issue, I was using a 205 degree offset with the G4+ and only needed 5 degree offset on the G4X hence the no starting. Thanks once again!
  8. Usually the ECU that controls the TRC/ECTS fails anyways (capacitors). I would just unplug the connection from the throttle body, I believe it's the one closest to the radiator... and then just remove the bulbs from the cluster as they just pop out.
  9. Ahh right makes sense however this is a wire in version rather than a plug an play? Any difference here?
  10. I put it the same as what was on the G4+ which off the top of my head is something like 205? has something changed in the G4X to make this drastically different?
  11. Hi, I've recently purchased a G4X Xtreme to replace my older Kurofune, everything has been wired in and checked over along with the map being manually transferred to the G4X platform. The car wont start currently but seems to have good trigger signal, RPM signal and the issue seems to be isolated to spark as the injectors are working it seems. Would anyone be able to check over a few of these logs below and maybe point me in a direction of how I can get the car finally started, I'm worried I may have missed something during the G4+ > G4X map transfer as some opt
  12. Selling my Link Kurofune if anyone is interested £900 Car was mapped yesterday making 503hp on a Toyota Chaser JZX100 but I'm looking to add EGT, DBW and traction control so will be upgrading the a Link Thunder now instead to make life easier. I can supply the plug and play loom needed to fit a Toyota chaser if needed for £50.
  13. The car in with the tuners at the moment and the map posted here is out of date. Shortly after my last post there was an update from Dave at tech support and we have another possible solution of adding much bigger resistors (25K) to emulate the trigger signal being passed through/shared via the stock ECU which isn't there in this case. Interesting you say you had to really fine tune the trigger arming like that... It seems this is never a issue normal so much be down to the specific differential trigger hardware system in the kurofune. Essentially though no matter what yo
  14. @Adamw @TechDave I believe you have spoke to Martyn at EngineTuner in regards to my issue with the Kurofune and the trigger issue and gave some insight that a 3k resistor may be needed. The resistor has been added and Martyn has updated me to say there has been no change, which is really frustrating as I have no idea what we can try next or if I need to just completely replace the ECU as quite a significant cost when this should work... Any input would be greatly appreciated as I really have no clue what to do now other than to take the car back and run more checks my self.
  15. Ahh my bad, sorry it was a long day on Sunday when putting the whole front of the car back together
×
×
  • Create New...