Jump to content

V88 Speedo Output Weirdness


Recommended Posts

So I've just hooked up the dash Speedo on my '98 Supra to run off my V88 so that I can finally calibrate it.  It has been reading high for years.

However, I've got something weird going on. Soon as the car starts moving and the ECU has detected speed, the dash Speedo jumps to 20kph.  Once the actual speed catches up, the gauge is then absolutely spot on with the ECU through a full sweep. ECU reads speed under 20kph just fine so it's just the output/gauge.

Anyone know why it would work, but with the sudden 20kph jump? I'm using the IGN8 aux out if that has anything to do with it. 

Cheers.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Adamw said:

The minimum frequency the aux output can do is 10Hz.  So it will output 0Hz at no speed and 10Hz as soon as it starts moving.  This works fine with most speedos as 10Hz doesnt even register any speed but it sounds like 10Hz to yours means 20kmh.

Thanks Adam.  That makes sense. 

I have other options, but they mean I will have to live without the power-on sweep. :(  Worst case, I can just throw in an MXG when I win the lotto. ;)

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...