Jump to content

STI V3 Vipec Plugin - Lean on decel


NowakGC8
 Share

Recommended Posts

So I have a problem. Last times I drove the car last year I had no ISC on it, had the stepper removed. Now that I have it connected again my wideband tells me it's really lean on deceleration.

The Speed Lockout is running on DI #1 Speed but it looks like it is still running the idle motor even when I am driving the car.

What am I missing here? Seems like there is a simple solution but I just can't figure out what I am doing wrong here.

The car is a 1997 Subaru Impreza STI V3 running a ViPec PnP.

Link to comment
Share on other sites

The idle valve should be open all the time, otherwise the engine would stall when you close the throttle.  

Why are you worried about it being lean on decel, normally you would have the overrun fuel cut cutting all fuel on decel so that would be normal.  

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Adamw said:

The idle valve should be open all the time, otherwise the engine would stall when you close the throttle.  

Why are you worried about it being lean on decel, normally you would have the overrun fuel cut cutting all fuel on decel so that would be normal.  

Not really worried, just not used to it being that lean on decel. I guess I will have to remove the screaming warning in the wideband gauge :)

Thanks for the quick reply. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...