Jump to content

Idle control valve unresponsive 1jz non VVTI


1jzcressida

Recommended Posts

Hey Guys! 

New member here. Thanks for all the wonderful information this page has provided! I am struggling to get my IACV to work.. 85 Cressida 1jz Non VVTI,  g4+ Fury. I have ruled out the IACv itself as I have tried 3 different ones. It is wired to AUX 5,6,7,8. I have chased the wires to the valve, and I am thinking they are wired to the wrong pins? My tuner and I have messed with settings and the idle table and have had no luck getting it to move. Could anyone here confirm AUX 5,6,7,8 to which IACV pins? Or any other ideas?

 

Thanks in advance! Cheers!

Link to comment
Share on other sites

Have you got 12V on the center pins?  Stepper motor type set to unipolar in the ISC settings?  

The pinout below is how our Supra plug-in is done - although a couple of variations of this would work, the important thing is 1,2&3 is one set of coils and 4,5&6 is the second set.  

F1LxYyd.png

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the response! I do not have the 12v to the center pins.. I was under the impression that it need the 12v there for the link to operate. Is that wrong? I will verify the settings and pinout and get back to you!

Cheers!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...