Jump to content

cold start help


Warchild
 Share

Recommended Posts

Hi guys

Attached my ecu file for this car. Which value do I need to increase please:

Problem: On cold start, car starts on first swing, I checked the AFR and it was 16.5 which is VERY lean , but only for like 5-10 seconds, then all of a sudden idles smooth and AFR is at 11.5 which is perfect, so pre-crank, crank enrichment is fine. I tend to believe I need something more or better in post start enrichment or warm up enrichment?

Many thanks in advance

Edit; Perhaps the Post Start enrichment table ?

2018-09-13-3.pclr

Link to comment
Share on other sites

Hi there !

This car is perfectly tuned yes ( Fuel map ) etc if that is what you are asking. just the cold start Issue, for that 5-10 odd seconds, from there it is 100% fine, almost like a delay or decay setting or something 

I have NO idle control because the the idle valve I have (standard) is not even on the list of available units to choose from ???

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Warchild said:

I have NO idle control because the the idle valve I have (standard) is not even on the list of available units to choose from ???

The idle valve is configured on aux 3?

A log would be more helpful to confirm what part of the cold start is not correct

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...