Jump to content

Drexal

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

  1. Drexal

    injector duty cycle %400 !!

    I think your on the right track to answering your own question. If it had a trigger error than clearly that would cause some erratic issues with the RPM and Injector duty cycle. I'll have a look at the log and map when I get home. Any more information on engine / trigger setup ect?
  2. Drexal

    injector duty cycle %400 !!

    Would be very helpful if you could attach a copy of the data log and current map
  3. Drexal

    Cold start excessive cranking

    @Leiden I'll have to do some touch up's to the fuel map once I turn the Charge Temp Correction off but that's not too much of an issue. I had weird VE numbers in the table when I was trying to use the Modelled fuel and couldn't find the cause so ended up changing it across to MS based. I'm used to working on the engines not tuning them but this forum and community has been very helpful! The Open Loop Lambda is active but I've changed the temp activation to above 120 degree's (which I would hope this engine never see's that temp) so that I can get the fuel map some what close. I've attached this morning's log with the timing removed. I'll import the Crank Enrich and Startup Enrich maps for the 350z VQ35 which should be the closest to the VQ30 and try them tomorrow. Log 2018-08-10 8;55;12 am.llg Nissan Y34 Gloria - Link Thunder 09.08.18 v2 - Idle stepup added - Timing removed.pclr
  4. Drexal

    Cold start excessive cranking

    @Leiden I realised this after I had spent the time tuning the fuel map on the dyno after having issues with tuning the VE model. Will rectify this once I get back onto the dyno. As for the odd shape in the fuel table, I don't know why it's like that. Will try to change back to the Modelled and see if I can figure it out. A little update from this morning - I found the ignition timing on startup to be very advanced (29 degrees). After fixing pulling some ignition out of the map it seemed to start better this morning. I'm slowly learning how to tune and the Link G4 software. I appreciate you highlighting these issues and I will try to address them as best I can. Cheers - Jacob
  5. Drexal

    Cold start excessive cranking

    Most recent log file attached.
  6. Drexal

    Cold start excessive cranking

    Good morning fellas, I've been having some issues with cold starts lately. Resorting to the forum is my last option as I have tried everything that has been recommended in the forum before. I have added fuel and removed fuel with no success. Currently it is cranking excessively and once it does start the AFR's drop into the high 9's for a short period of time. The guys from work have noted the amount of fuel soot out the tailpipe when I drive away as well. Does the injection timing have a large effect on the start time? Any input will be much appreciated. Log and PCL attached. Jacob Nissan Y34 Gloria - Link Thunder 09.08.18 v2 - Idle stepup added.pclr Log 2018-08-9 9;10;05 pm.llg
  7. Drexal

    What ecu for dual DBW

    I'm running the Thunder ECU on a VQ30 with single fly by wire but I know it's capable of running twin if that answers your question.
  8. Drexal

    Automatic Trans Control (4l80e)

    Id be interested in this as well, I'm currently running a Re4r03b gearbox with a R34 Skyline trans controller. It seems to work but would be much nicer to be able to get the Link to do the control.
  9. @Adamw is there any way to get internal wideband to display on this app? Setting it up now and cannot find an option for internal lambda. (Thunder ECU) Guessing this might have to be part of your update of the data stream?
  10. Drexal

    TPS Signal for AT Controller

    This is actually for a Y34 Nissan Gloria, I'm using the Skyline AT ECU as it allows me to have Tiptronic control over the Re4r03b gearbox. Was a little bit of an oversight on my part that I didn't take account that the factory ECU was feeding the Trans ECU the TPS Signal. I assume it's still too much to share the TPS signal? I spliced it in early tonight and was receiving TPS main / Sub errors.
  11. Drexal

    TPS Signal for AT Controller

    Hi Fella's, As the title states I'm wondering if there is a way to configure a TPS output for the Transmission Controller to see. I'm running the Link G4+ Thunder stand-alone with a R34 Skyline Transmission controller. The only option I can see at this stage is piggybacking onto the TPS / APS output but I don't really like this with the engine running E-Throttle. Any input would be much appreciated!
  12. Thank you @Adamw for having a look over this! It's taking me some time to get my head around the software. I've managed to get the Throttle to behave itself now and is no longer fluttering when the butterfly is closed. I'm in the process of changing over to a Modelled fuel map but the figures in the map are up in the 80's at idle, the injectors I have are advertised as 1015 at 43.5 PSI and were supplied with deadtimes. The engine setup is difficult to get a gauge on the fuel system but that will be my next option. Fitting an aftermarket fuel pressure regulator with a gauge fed into the Link. Is it normal to see figures that high? Would you happen to have a VE and ignition map for a VQ30?
  13. Hi Fella's I'm hoping people with experience in the forum might be able to have a look over my log and ecu config file. Current spec's : Nissan Y34 Gloria VQ30DET - Internally Standard GTW3884 67mm .82ar Bosch modified 1000CC injectors (Dead time chart attached) Link Thunder The setup has been running fairly well. I have run into a couple of issues with configuring the injector dead times and also the fly by wire throttle. On throttle back-off the butterfly plate oscillates rapidly. Unfortunately I was unable to capture this in the attached log. Any input would be very appreciated! I'm working my way through the HPA tuning course and would really like to do all the tuning myself. Log1.rar Y34 Gloria Id1000 Gtw3884.pclr Deadtime BSS1000L.xlsx
  14. Drexal

    Y34 Gloria VQ30DET Thunder parallel install issues

    Amongst a few wiring issues which caused the 12v supply circuit in the factory ECU to die @ClintBHP hit the nail on the head with the timing out 360 degree's. Changed the offset to 352 instead of -8 and it fired up straight away. Thank you all for your help. Now the fun can start after I finalise all the wiring
  15. Hi Fella's, I'm new to the Link platform and I'm having some drama's with an ECU install. Some background on the install, its a parallel installing with the factory engine computer. I've made an adapter harness which sits in between the factory engine computer and the harness, from there the appropriate signal wires have been routed to the Link computer. The timing has been set to 15 degrees with a timing light, and all the injectors / coils have been checked with the injector / coil test function. When I try to start the engine there it doesn't sound like its firing but will kick and spludder once the I turn the key away from the start position. I've attached the most current saved map, some crank log files and a trigger scope. I've run out of ideas at this stage, I'm sure someone with experience will be able to point me in the direction of my mistake. Thank is advance! Engine Crank 3.llg Y34 Gloria 13.04.18.pclr
×