Jump to content

link g4x launch control


Greg1987
 Share

Recommended Posts

Hello everyone. Can you guys please help me to set up my launch control on lancer evo 8? I did connect wiring and launch control is working but I have no idea how to set up those options. I am handy with the tune but this is actually first time I am setting up launch control. I don't know how much timing retard I need to set and what afr. I don't want to be harmful to the engine with to much timing retard. I am including screenshot what I did so far. Thank you so much!!

launch control.jpg

Link to comment
Share on other sites

-20 or -30 would be a more typical ignition trim.  The rest of it looks ok as a starting point.  You may have to set the limiting advanced mode on if it needs a more aggressive limiter.  

Link to comment
Share on other sites

Thank you Adam. I will change ignition trim to -20 and try. Is there any specific afr that I should stay between during the launch control? I will play with advance mode also. 

Link to comment
Share on other sites

AFR is irrelevant when you have a limiter working.  You cant measure AFR when there are cylinders full of oxygen (no combustion) pumping through the engine and exhaust.

Link to comment
Share on other sites

Yes I know afr is irrevelant when I am on limiter but how I can know if I am doing it the correct way? I mean if the car is not too lean or too rich? I can see my afr is going to 10afr when I am on launch control but like you said it is not possible to measure it.

Link to comment
Share on other sites

If the AFR is correct in the same cells when driving normally that it operates in when on the launch limiter then your AFR will be correct during launch also.  

Link to comment
Share on other sites

Thanks Adam. I did couple adjustments today and it works good. I have one problem and question. I set up speed to 15mph so launch control should not operate above this speed but it is still operates. Even if I drive 60mph and I push the clutch and rev the engine launch control is active. Where should I look to correct this? Thanks

Link to comment
Share on other sites

Launch speed disarming uses driven wheel speed, so most likely in >Chassis & Body >speed sources > setup you dont have a driven wheel speed source set up.  

Link to comment
Share on other sites

I will sent map tomorrow. Here is picture that I made earlier today. I was trying to change driven wheel speed source to left or right wheel but no luck. I think I am doing something wrong

11.jpg

Those settings are set to NONE I think this is my problem right?

zzz.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...