Jump to content
Sign in to follow this  
ken1436215443

switch out turbo now car will not boost when warm

Recommended Posts

the map is a proven tuned map. my turbo need a rebuild so i switch to a new turbo but my the car wont boost pass 12psi when fully warm up to operating temp but fine when cold/ half way warm up. turbo is brand new no boost leak or exhaust leak

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are using a new turbo some changes will likely be needed to the ECUs boost control, especially if using closed loop mode. If you can attach your base-map and a short log file showing the problem we can look into the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you guys I found the problem. Im running GM LQ9 coil and two of them are weak not enough to notice a misfire but enough to make the car lazy and dull underboost. Is their a way to log or test for misfire on each cylinder under boost with the g4 silver xtr ecu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Areas to look and check would be the wiring of the cam and crank sensors, polarity will be critical.

Arming voltages will need to be correct the arming voltage should be 50-70% of the peak voltage from the sensor at the given RPM.

You will need a Scope to check this.

If you have non resistive plugs fitted try a set of resistive plugs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...